Kategorier

fredag 29 augusti 2014

Hästuppdatering

Hejsan!!

Fránn har gått en kompis i hage. En annan islandshingst, Alfur född 2012.  Han har varit hos oss en vecka nu och ägs av Maria i Gällivare. Det roliga är att hon var och titta hur det såg ut hos oss innan hon bestämde sig för att ta hem hästen till oss och det första hon säger är att hon tycker han var lik sin häst, så hon frågade mig om föräldrarna till Fránn och då kom vi fram till att pappan till båda är Illingur fra Tóftum. Dem är alltså halvbröder och är dessutom väldigt lika!!! : )

Dem är då sjukt fina tillsammans och det är min äldre herre född 2011 som får bestämma där i hagen. Ibland så knosar dem in sig båda två i uthuset och kikar ut när man kommer. Gullighästarna : )









torsdag 7 augusti 2014

Frànn från Frihamra

Hejsan!!! Det har hänt mycket sen sist jag skrev. Jag har hämtat en islandshäst 3 år och hingst i Stockholm för en vecka sedan!!! Det gick jättebra och han är supergullig :) Jag ska rida in och tävla honom så min blogg kommer mest fokuseras på hästar och just Frànn nu. Det är en av mina absoluta bästa saker att göra är att rida en fin inriden islandshäst och utvecklas med den så man kan tävla och kanske vinna ;-)

Hans namn betyder drake på poetiskt språk. Färgen han har så förstår ni varför! Han är rödare än rödast man kan bli och har en tjock svans men lite avtuggad (av andra hästar) man än så länge!

Följ gärna mig och Fránn, vi vill bli det bästa vi kan bli tillsammans < 3 : )