Kategorier

söndag 28 april 2013

En annan dag i San Fran!

Idag har vi hängt i parken i Dolores igen. Väldigt härligt som vanligt! Vi käkade jordgubbar, och hade picknick mitt i parken med musik.
Annars så nu ikväll har jag och Felicia sett Taken. Bästa actionfilmen jag sett i hela mitt liv!! Snart så ska jag gå och lägga mig, här är klockan nämligen 00.00 och hemma är den 09.00 på morgonen. Så Godmorgon Sverige och God natt Kalifornien!

onsdag 24 april 2013

Firar Martine!

Martine fyller år idag. 20 år här i USA och det är klart vi måste fira, så jag och Felcia gjorde en tårta som jag kan berätta är den fulaste jag vart med och skapat, men hon tyckte om den jättemycket för att hon tyckte den var personlig och rolig! Så känns ju jättebra att det blev lyckat. Lise var också där och vi fick en jättemysig förmiddag på Felcias baksida ute i gräset. Jag bara njöt trots att jag inte kan prata knabbt på grund av min förkylning x) Det var därför vi var på baksidan så jag skulle slippa fara någonstans så det var ju jättegulligt att dem var nära huset så jag kunde vara med också!:)



California babes

Idag har jag och Felicia varit på stranden, liten stund senare kom Martine med sitt värdbarn och vi låg och solade ett tag. Själv så håller jag på att tappa rösten för andra gången på mindre än ett år. Känns jävligt jobbigt när jag ska prata med familjer, jo det stämmer, jag är i rematch och ska byta familj då det inte funkade i den förra. Så bor med Felicia och det är jag väldigt tacksam över. Har vart en berg och dalbana, men jag kämpar på och mailar alla lcc:er jag bara kan för att finna en ny familj. Kram! <3

måndag 22 april 2013

Golden Gate Bridge

I helgen har jag varit med F och sovit över hos henne inne i San Francisco! Vi har hunnit med mycket, ätit Cheesecake på Cheesecake Factory, shoppat på forever 21, Hollister och HM. Hittade fina kläder till nattlivet i San Francisco på kvällen och nu har jag landat i sängen och vill bara ta det lugnt. För idag var vi på stranden och i Parken. Såg Alcatraz och Golden Gate Bridge på nära håll för första gången. Var riktigt coolt faktiskt. Vi for förbi massa människor och sjöng med Tomas Ledins Sommartider med rutorna neddragna..folk kollade på oss..tillfällen man aldrig kommer glömma att man gjorde med sina vänner :)









torsdag 18 april 2013

Men absolut det blir bra...

Ja alltså bombningar i Boston i veckan, tydligen så är San Francisco också hårt bevakat mot sådant här hörde jag någon säga, det är halvstång i hela stan. Annars så kan jag väll säga att just idag har det varit en väldigt vanlig dag. Imorgon ska jag jobba hela dagen, ja man kan alltså ha en vardag också i USA hehe! Imorgon blir det playdate med M och hennes hostbarn L som är lika gammal som mitt värdbarn. Dem kom jättebra överens sist så ska bli kul! :)

måndag 15 april 2013

Dolores Park San Francisco

Hejsan! På morgonen ringde telefonen första gången spontant. Det var Felicia som frågade om jag vill hänga med henne och Frida och sitta i en Park och käka cupcakes, jag var såklart på det!! Så där satt vi och bara njöt av våra cupcakes. Martine och Lise kom dit lite senare, så vi var där i flera timmar och såg allt som hände där i parken, var rätt mycket folk så fanns ju en del att se! Fantastisk avslutning med kinamat och sedan toppen av något berg nära Orinda, där man såg hela San Francisco och Golden Gate Bridge. Väldigt mysigt hade vi. Så kom nyss hem i stort sett. God morgon Sverige, god kväll USA! Kram <3












söndag 14 april 2013

Best night evvver!

Igår hade jag så himla kul, bästa kvällen hittils här alltså. Var med tjejerna Martine, Lise Felicia och träffade för första gången en annan aupair som vart här 3 månader nu, Frida, verkligen en toppentjej!
Gårdagen var verkligen jättekul! Jag kom också i kontakt med en person där som visade sig vara en skådespelare (hade inte vetat om han sa det, ingen som någon känner till hemma dock tror jag). Inga namn nämns, men det var väldigt kul. Tjejerna och jag, alla hade verkligen superkul hela kvällen. Ändå ovanligt att det händer, människorna här är mer sociala än hemma också måste jag nämna! Ikväll ska jag se film hemma hos F och det kommer nog bli jättemysigt :) Peace out! <3

lördag 13 april 2013

California dream

Idag har det vart soligt, lite kallare i luften. Folk klipper gräsmattorna och chillar här på ön. Nu börjar det väll lukt grillat snart då folket här faktiskt kan grilla året om och det snart är middagtid. Jag kan inte fatta att jag ska få uppleva en sommar i California. Det ska bli vädligt härligt och jag ska bli brun och få solblekt hår och alla andra upplevelser man kan få här! Så många möjligheter..NU KÖR JAG!


fredag 12 april 2013

Ny dag nya möjligheter

Igår var jag på standen med mitt värdbarn och hade playdate med en anna aupair och hennes barn. Det var supersoligt och jag hade det trevligt. Sen på eftermiddagen for jag och mötte värdmamman lite längre bort. Vi kollade på 4 hus. Kanske något vi kommer flytta in i.. vem vet? Lite bilder från gårdagen iaf!


Spindel jag dödade för den såg giftig ut..x)

Utsikt från ett av husen!

torsdag 11 april 2013

Feels so real now

Idag har jag haft min bästa dag här hittils. Jag har träffat jättegoa Svenska tjejer som bor här och jag tycker det känns väldigt bra. Nu är det också människor i mitt liv här utanför hemmet, det känns väldigt bra. Är väldigt stolt över migsjälv också. Jag är en tjurig person som inte ger upp i första taget och det vet alla som känner mig. Har redan lärt mig så otroligt mycket om mig själv under tiden jag varit här. Alla borde testa på att bo någon annan stans långt hemifrån i en annan familj, för det som händer en själv är som ett lotteri i hur man ska reagera, känna och allt sånt. Det har jag insett nu. Alla är så himla olika. Vissa längtar hem i början, vissa får hemlängtan när smekmånaden är över. Vissa har det aldrig mer eller mindre och vissa får till och med sjukliga symtomer på hemlängtan. Man vet helt enkelt inte hur man reagerar för ens man är där.

måndag 8 april 2013

söndag 7 april 2013

Volleyboll med Amerikaner

Igår så gick jag en långpromenad längst stranden. Då kollar jag dit och några killar vinkar dit mig till att spela. Jag som annars är väldigt blyg och Svensk av mig hade bara dissat dem och gått vidare, men nu så gick jag dit och spelade, fick till och med ens telefonnummer som jag kunde smsa till så jag kunde följa med på det dem skulle göra på kvällen. Rätt skoj faktiskt. Har precis ätit frukost, medans Svensk tid så är det 20.00 på kvällen x)

Istället gick jag och såg the Croods på bio! Min första bio här i USA. Skulle sett Jurassic Park, men ska dit på torsdag istället och se den :) Åt Chicken tikka masala, sen käkade jag en frozen yoghurt efter det! Fantastisk gott båda två!!!:D