Kategorier

tisdag 30 december 2014

Gott Nytt År !!!! ♡

Hejsan!!!

Vet inte än hur jag ska fira in det nya året än. Brukar alltid äta god mat och se på fyrverkerier!! Sen dyker det ju oftast upp något man vill göra. Ska i alla fall passa på och säga att det här året varit innehållsrikt som bara den. Allt som jag vart med om i år går liksom inte att sammanfatta i några få ord.

Det har vart fantastiskt på många sätt men också väldigt tungt. Fick ju bland annat säga farväl till min häst Topar som nu äter äpplen i himlen. Fantastiskt har varit att få dela Rickards framgångar i skyttet som värlsdmästare och hans benämning som årets Morjärvare. Jag har också fått en hel del nya vänner och framförallt for jag och hämtade en mycket saknad del av mitt liv sen Topar försvann. Resan till Stockholm, då jag hämtade min häst Frann från Frihamra.

Kära vänner ha ett bra år och ta hand om varandra. Ha det bäst 


måndag 29 december 2014

Åhhhh vad jag längtar!!!

Hejsan :)

Alltså jag längtar så sjukt mycket till jag ska sätta igång min häst igen!!!! Vet inte vad jag ska ta mig till x) Nu är det inte länge kvar. Han har vilat snart 3 månader och då är det dags att rida igen <3
Man kan liksom inte rida i ett från det man rider in sin häst utan man måste låta dem få bli småbebisar mellan gångerna och bara vara häst i hagen igen. Mycket för att inte trötta ut dem och tjata för mycket. Det gör dem bara less tillslut!

Såå bara låta han stå en månad till och sen köra igång igen :)



torsdag 25 december 2014

Islandshingstar

Hejsan 

Idag är det juldagen och man är fortfarande mätt efter julbordet igår haha!!  
Igår var jag på två ställen och firade jul med Rickard. Först var vi hos hans farmor och farfar i Morjärv och sedan for vi till Luleå hemma hos mig och dela ut lite klappar. Var mysigt!

Idag är Rickard och fiskar i kylan..✘) och jag har varit ute och fotat mina små ligisthästar i kylan. Var ju inte lättaste att fota dem när dem skulle busa i hagen och en temperatur på -27, men fick ihop några bilder i alla fall.  





















tisdag 23 december 2014

✩✩☆♡ Vill önska alla en riktigt GOD JUL ♡☆✩✩

Hejsan!  
Tänkte bara skriva lite kort här nu innan jul lite vad jag gjort. Igår så var jag och tog spruta och sen så köpte jag Jackson täckbyxor till stallet och fick en Jackson jacka av Rickard till julklapp. 
Den ska jag dock inte användas i stallet då jag har en suverän Mountain Horse Jacka redan. Utan jag tänkte ha den privat då den var superfin!!! 

 Här kommer några bilder 

21/12-14 Jag och Rickard var och fiskade i Svensbyn 

Från förra julen då jag och Topar gick ut och gick <3





fredag 19 december 2014

SNOW♥SNÖ♥SCHNEE

Hejhej!!!
Nu är äntligen snön här!!! Det snöar för fullt ute och nu kan det bli JUL   
Längtar så sjuuukt mycket till jag får rida på min fina häst nu när snön kom dessutom.. vet inte vad jag ska ta mig till snart x)
I jul ska jag typ ta det lugnt och förbereda mig inför skolan som snart börjar.

Önskar alla en riktigt God Jul 



söndag 14 december 2014

Sprutor i tre år

Hejsan!!!
Det är inte all som vet att jag är allergisk mot gräs och björk kanske. Inte så bra kombi om man har hästar kan man tänka och det kan jag säga att det är inte alltid lika lätt. Är tvungen att inte röra i höet med händerna och använda grep så fort jag ger hästarna mat. Kan få svårt att andas ibland och bli väldigt trött av och irriterad då kroppen töms på energi. Speciellt på våren!!! Då får jag vara inne dem värsta månaderna.. 


MEN jag har börjat ta sprutor (hyposensbehandling) och ska göra det tre år för då kan man bli nästan helt bra och slippa medeciner för hoppningsvis. Det är ett vaccin mot pollen och björk som jag ska ta först varje vecka och sen varje månad alltså i tre år. Tycker det känns värt det då man blir så mycket bättre och då jag älskar hästar och vill kunna vara som alla andra hästägare och människor på våren. Så ett skit bra tips till er som har allergier och vill bli av med de. 3 år går ju ändå fort och man gör ju det för resten av livet. Kram och god tredje advent!!!


torsdag 11 december 2014

ANTAGEN

Hejsan!
Igår vart jag bekräftad att jag blivit antagen på bygg och anläggning i Luleå två-årig utbildning :)
Känns grymt bra och nu så får man börja ställa om sig på att börja skola 19 januari istället :) Ska berätta mer någon annan dag vad det går ut på, nu tänkte jag sova :)