Kategorier

torsdag 31 januari 2013

Alltså kändis-Umeå!!

Alltså nu är det fasen 4e kändisen jag ser i Umeå. Anja Pärson, bigbrother-Lars, Tove Styrke och idag William Spetz!!!!! Woooow, han tycker jag är awesome, Julia min lillasyster tycker också han är jättebra och såklart nu när hon var på stan med mig för en gångs skull så såg vi honom tillsammans! Askul :D

Och här är han!

onsdag 30 januari 2013

Saknar..

Hejsan! Jag saknar tiderna när jag tävlade och när jag var som mest aktiv med islandshästar. Skulle bara vilja ha tillbaka livet när jag kunde gå ut till hästen och bara vara där i flera timmar. Nu när man pluggar bor man i lägenhet. Det är inte så jag vill leva när jag blir vuxen. Då ska jag ha fullt med hästar och bara njuta av hästlivet igen! Peace out!

måndag 28 januari 2013

Positiv

Idag ska jag följa E på intersport, vet inte vad han ska göra där, men men.
Sen senare i eftermiddag ska jag hjälpa mamma och fara och besikta bilen. Volleyboll ikväll också på IKSU, ska fråga om E och N vill följa med. Hade bra!

Här är ett klipp när jag och Julia skulle filma till min Au-Pair video, ja ni ser ju själva hur bra det gick!!

fredag 25 januari 2013

Närmare Au-Pair i USA


Känns jättenervöst när jag ser att dagarna går fort och nu är det bara 52 dagar kvar. Galet! Då ska jag vara borta hemifrån ett år. Ska bli sjukt kul och spännande att se USA, som jag alltid drömt om. Det roligaste av allt är ju att jag inte är någon vanlig "besökare" utan ska verkligen bo och leva där :)

När jag är på visumbesöket så ska jag sen på ett möte på Cultural Care. Då kanske det är någon annan som ska fara samtidigt som mig förhoppningsvis och ska till ett ställe i USA nära mig så vi kan ha kontakt i allt detta. Det hade vart väldigt skönt. Jag vet inte vad man ska packa eller någonting, men det blir ett annat blogginlägg :) Kram

torsdag 24 januari 2013

Problemhy?

Hejsan! Gick hem från skolan idag för föreläsningarna var väldigt ovärda att gå på, bättre att plugga själv då.

Jag hade jättemycket smink när jag började sminka mig i typ 9:an. Det var foundation som var som en smet i ansiktet som bara täppte igen porerna ännu mer. I alla fall för mig.

Idag använder jag en som är jättelätt att använda på huden och täpper inte igen som den gjorde. Man har testat mycket genom sina dagar på grund av att jag haft en "problemhy". Fast idag kan jag säga att det är väldigt få gånger jag använder foundation och idag använde jag inget alls. Hur kommer sig det då?

Varför jag använt foundation är för att jag velat dölja problemen. Den har varit oren och haft finnar sen jag kom i puberteten. Nu har det äntligen börjat lägga sig! Jag är ju ändå 19 år. Jag tycker synd om alla som har samma fenomen som jag haft och mitt största tips är besök en hudläkare eller få p-piller. Vänta inte, finnar skapar ärr.. Det har hjälpt mig med p-pillret Yasmine. Så tveka inte och skäms inte för ditt problem utan sök hjälp om det stör dig.

Folk har oftast massa goda råd, men har man en problemhy så räcker inte goda råd. Det är ju ämnen man producerar i kroppen som delvis gör att man får finnar så sök professionell hjälp. Det gör ont och skapar problem att ha finnar så. Det finns hjälp att få!
Fondation 2009 

Foundation 2012-2013


Jag utan foundation 2013

måndag 21 januari 2013

Au-Pair insideinfo

Idag blev jag klar med det sista inför mitt visumbesök i Stockholm. Var på banken och betalade visumet bl.a och gjorde ett kontoutdrag. Det känns skönt att det är färdigt. För att hålla reda på allting har jag fixat en röd Au-Pair-mapp. Så jag kan hålla reda på alla papper. För det är många papper..x) Sen till resan och Cultural Care har jag några papper som ska lämnas in senast 3 veckor innan avfärd.

Funderar man på att bli Au-Pair, måste man veta att det krävs lite jobb både på din ansökan till familjer och grejer innan avresa med visum, internationellt körkort, men det är tur att jag far med Cultural Care för dem är så hjälpsamma och dit kan jag ringa om jag inte förstår eller är osäker på någonting.

Dessutom när jag far med dem så får jag träffa andra au-pair:er varje månad och ha en kontaktperson under hela året. Vilket känns tryggt.

När jag kommer till USA så är det redan där en au-pair i min familj från Sverige. Hon ska introducera mig i två veckor. Det blir väldigt bra tycker jag. Det är inte alla som har det så, så det är jag glad att jag får introduceras i början :)

Är det någon som undrar någonting om Au-Pair, förberedelser innan och sådär, jag är ju uppe i det nu och svarar gärna på frågor. Sedan när jag väl är au-pair får man gärna undra någonting då också! Kram :)

tisdag 15 januari 2013

Au Pair that won't hesitate

62 dagar kvar i Sverige. Sen går flyget..

Mina tankar har mycket funderat på hur man förbereder sig på bästa sätt innan man ska vara borta 1 år från Sverige. För mig blir det att umgås så mycket som möjligt med nära och kära, dem är ju det käraste jag har här så..

Mer tankar som kommit upp nu när man vet att man ska vara borta så länge är många. 


Jag försöker förbereda mig mentalt innan resan. Så klart är man med alla andra bra känslor lite orolig för att resan ska gå bra, att det kommer bli ett trivsamt år och massa andra saker man inte vet hur dem kommer bli. 

Ska bli kul och väldigt spännande att skriva om och se USA! Kram :)

lördag 12 januari 2013

Visum

Hejsan! Nu är jag i processen att göra ett visum, det är ganska tjorvigt med alla papper och allt man behöver..hoppas allting går bra 5 februari då jag ska vara på ambassaden i Stockholm. Wish me luck!

söndag 6 januari 2013

Tillbaka igen

Hejsan! Har inte haft internet i Luleå mer än på mobilen så därför jag inte varit aktiv på bloggen. Kan berätta lite hur det går med USA tänkte jag. Jag kommer alltså fara till USA från Stockholm 18 mars 2013. Jag ska bo i Almeda i San Fransisco. Jag kommer bo i en familj tillsammans med mamman och en dotter som jag ska ta hand om. Jag har just nu jättemycket jag måste göra. Tex utdrag från banken om ett så kallat proof of funds. Att man har pengar första tiden på sitt konto när man är i USA. Sen dethär med visum är inte det roligaste. Ska bli skönt om allt bara går som det ska och jag får tillbaka mitt pass och allt efteråt.