Kategorier

torsdag 28 februari 2013

Sista februari i Sverige på två år

Idag är det 28 e februari alltså, nästa gång jag upplever det datumet är jag i USA. Nu börjar det verkligen närma sig, känns helt otroligt.. Jag längtar som tusan. Men är nervöst också!!

Var hos tandläkaren för en tand som ilade och då flourade dem den, det var najs. För nu ilar det inte längre :)

Jag är väldigt inne i träning just nu. Åkte skateskidor igår i 120 minuter. Det var helt underbart väder + att jag åkte på isen vilket också var superhärligt. Kommer sakna mina skate när jag är i USA. Idag har det bara regnat så blev en vilodag idag.



tisdag 19 februari 2013

Packat ut

Hejsan! Idag packade jag ut från mitt rum i Umeå, samtidigt lyssnade jag på First aid kit. Det var väldigt sorgligt att se allting personligt försvinna från garderoben och föstret :( Men samtidigt är det ju faktiskt dethär jag vill. Nu ska jag iväg så är det bara, på nya äventyr och famijeln i USA väntar :)


söndag 17 februari 2013

Jag vill ha vovvis




Efter dagen som varit så blev jag jättesugen på att skaffa en vovve. Fick träffa grannarnas lapphund Tess. Hon var helt underbar. Hade gärna fått stanna kvar ^^

torsdag 14 februari 2013

Alla hjärtans dag!



Idag är det allas dag. Alla med <3:ans dag alltså :) Tycker denna tradition är glad och trevlig. Lite extra utöver vanliga dagar helt enkelt. Man får lite känslor från tillbaka i tiden, när man var liten, när man tänker på dem röda papprerna formade till hjärtan som man fick i bänken. Antingen så fick man en lapp eller så gav man bort den med något skrivet (beroende på vem det var till). Vänskapshjärtan, sådana fick man alltid av bästa kompisarna i bänken där det kunde stå vilken bra kompis man var. Eller så fanns det fråga-chans- till den du var kär i.

Hoppas ni fått en fin dag! Kram och glad alla hjärtans dag :)

onsdag 13 februari 2013

Bästa levande på jorden

Alltså min lilla bäbiis!!
Gick ut och gick med finaste Topar igår, har börjat tänka på honom mer och mer nu när jag snart ska fara. Julia ska ta hand om honom tillsammans med pappa. Kommer sakna honom så himla mycket!<3<3<3<3<3



tisdag 12 februari 2013

Nostalgitripp

Idag så har jag hunnit med mycket! Varit med Emelie på Grans på förmiddagen och med Maja på eftermiddagen.

Jag och Emelie träffade gamla lärare från gymnasietiden. Jag säger bara, dem bästa lärarna man kan ha.. Till det sorgsna.. Efter skol-fu..ing-reformen så får inte NV finnas på naturbruksskolor. Vill man ex.vis bli veterinär är det bäst meriterande att gå den linjen jag gick, men nu pga att man tagit bort blandningar av yrkes och högskoleförberedande linjer så får inte NV finnas på naturbruksskolor?!?!. Det kan ju vara bra för att linjer som är oseriösa och inte ger några jobb eller möjligheter sen att dem försvinner .. men va fasen nu försvinner flera fantastiska lärare, skolor och framför allt en jättebra linje..Grymt besviken på dethär... :(

Men lite till något bra nu va! Jag var på rödis med Maja, där hittade jag en superduperfin tröja för bara 20 :- !!!!!! Helt galet billigt. Köpte en tunika också i typ leopardmönster, var lite diskretare mönster på den. Kostade också 20 :- :)
efter det for vi och simmade i Öjebyn. Det var där jag tränade när jag bodde där, så såklart var det lite vemodigt och fara därifrån och tänka att man inte bor där nå mer, men ändå bra känsla nu när jag vet vad som väntar :)



söndag 10 februari 2013

Kolla in!

Jag har nu skaffat mig en Au-Pair-blogg. Kommer skriva om allting där! Så kolla gärna in. Har länkat på Hemsidor.
Annars finns den här med. Au Pair USA


lördag 9 februari 2013

Jokkmokksmarknaden


Hejsan! Idag har jag och pappa varit på Jokkmokksmarknaden. Det var supermysigt. Fotade lite, så här blir lite av en bildbomb! Kram :)







Här var mor och avkomma vid vägen! 

fredag 8 februari 2013

Firade T

God förmiddag! Jag funderar starkt på att fara till tandläkaren på grund av mina visdomständer, dem gör så ont på nätterna så jag tar värktabletter x) Det är inte okej.

Igår firade vi Teresa på hennes födelsedag. Hon bjöd på en supergod smörgåstårta, rättare sagt den godaste jag någonsin ätit! Jag ska börja göra smörgåstårtan sådär ^^
Mmmm jummy! 

torsdag 7 februari 2013

Kommit igång med träningen igen

Har börjat simma igen, efter sjukdomar och brist på tid så har jag nu börjat simma igen, började lätt med promenader innan jag körde igång hårdare. Ville inte bli sjuk igen. Jag har spelat bandy också när jag började bli bättre. Känns skönt att vara igång igen iaf! :)

onsdag 6 februari 2013

Styled by Julia

Jag och Jullan fick bara för oss att testa nya vågtången. Tyckte det blev jättefint med sånna lockar. 


tisdag 5 februari 2013

Nu är jag hemma igen

Hejsan!

Jag har haft en fantastisk vistelse i Stockholm. Har knappt hunnit med att skriva här!

Igår snackade vi om alla resor vi gjorde sommaren 2010 jag och Billy. (Öland, Göteborg, Linköping osv) sen så såg vi Saw. Då skrämde han mig så jag höll på att dö + att den var väldigt läskig också vilket inte gjorde saken bättre.

V somnade inte för ens 02.00 och gick sedan upp 06.00. Billy och jag käkade frukost sen följde han mig till T-centralen och visade vart buss 69 (mot ambassaderna) gick. Där tog vi farväl och sen så hamnade jag på ambassaderna helt plötsligt och fick träffa massor av au pairer. Några skulle till San Francisco och fara samma dag som mig :D Jippi, dem är nu facebookvänner, så vi kan hålla kontakt inför resan.


Ha de bra kexchokla :)

American embassy är tunga grejer




Ser ni taggtrådarna? xP
Heej! Nu har jag fixat mitt visum, yeay!! Alltså stå där utanför och vänta var supernervöst, för att ens få komma in behövde man passera en gait, ingen mobil eller annan elektronik fick man ta med sig. Dock kan jag säga att nojan inför det här var överdrivet, haha! Var ingen stor grej, ta med rätt papper och svara på simpla frågor var det ändå du behövde göra, nä just det ja, fingeravtryck fick man också göra.

måndag 4 februari 2013

Stockholm

Köpte en stor Toblerone till Billy på Stockholm Arlanda Airport. Tyckte det var fin påse man fick ^^
Nu sitter jag med min iPad och väntar på att ta bussen in till stan. Vi skulle inte mötas för ens 15.00 så jag får hålla mig sysselsatt ett tag alltså. Käkade på Max iaf så jag är numera mätt i maggen! :D Ska bli kul att träffa Billy, hoppas han är sig lik. Råkade av en slump hitta på min hotmail gamla bokningar och då var det sist vi sågs var 10 augusti 2010!!!

Arlanda nästa



God morgon! Sitter just nu och har precis tagit ut mitt boardingkort. Kommer bli skönt att sova på planet! Kramkram :)

söndag 3 februari 2013

Stockholm imorgon!

Hejsan! Nu har jag packat klart. Imorgon klockan 9.50 går planet till Stockholm så då ska jag gå upp 6.45 så jag är väl förberedd. Hoppas jag kan sova i natt, brukar alltid stressa upp mig för sånt här ^^

lördag 2 februari 2013

Omtumlande dag..

Var på IKSU nyss och där var det en ung och väldigt muskulös kille, han fick jätteont i hjärtat och började skrika i bassängen. Närmaste kvinna tog han till kanten och sen drog dem upp honom så han fick blod till huvudet så han inte skulle svimma. Det kom personal från iksu och frågade honom om dem skulle ringa en ambulans och då bara reser han på sig och går där ifrån med haltande och ont i hjärtat. Då hörde jag någon misstänkte att det var anabola och att han trots det onda hjärtat inte ville fara och se vad det var plus sitt aggresiva beteende. Han kanske var rädd att dem skulle se på prover att han hade skit i blodet? 

Vem vet, det var obehagligt i alla fall. Har aldrig vart med om att någon blir aggresiv när man är så pass sjuk och mot folk som försöker hjälpa i alla fall.

fredag 1 februari 2013

Get off




Promenad med musik i solen var underbart. Få vara ifred och inte bry sig om något annat. Gick till den berömda svingen som den heter här i Umeå.




Au-Pair om 45 dagar

Nu börjar det närma sig. På måndag tar jag flyget ner till Stockholm och ska bo hos en kompis som heter Billy. Sen på tisdagen ska jag upp jättetidigt och ta bussen till Amerikanska ambassaden. Sen går flyget hem igen senare på eftermiddagen. Spännande men nervöst. 


Checklista till ansökan om visum:


Här är min viktiga pärm!
1. DS-160 ”Confirmation page”
2. DS- 2019 och SEVIS (ihophäftat från Cultural Care)
3. Pass
4. Kuvert med skicka direkt-fraktsedel på
5. Kvitto på betald visumavgift
6. Personbevis 120 - alla relationer
7. Extra framkallat foto
8. ”Proof of funds”
Första gången jag läste det här blev jag vettskrämd. Visste inte hur jag skulle fixa hälften av grejerna! Men nu har jag dem alla i min fina röda pärm!