Kategorier

söndag 31 mars 2013

San Francisco!!

Hejsan! Idag har jag sett delar av själva staden San Francisco för första gången! For hit med min värdfamilj. Det var supermysigt och jag såg lite av Golden Gate Bridge och ön Alcatraz!! Var helt awesome att få se det på riktigt :D








lördag 30 mars 2013

Varm dag

Idag har det varit 75 farenheit, typ lite över 20 grader. Var väldigt skönt och jag tog en långpromenad längst stranden. 90 minuter tog det mig. Sen idag har jag bakat kladdkaka till min värdfamilj och bjöd på det ikväll med ben and jerrys! Blev en lyckad kombination, dem gillade det. Sen kom local child cordinatorn över och gick igenom programmet Cultural Care har. Det gick fort och nu ligger jag i sängen och ser Fashion Star. Vi såg på motsvarigheten till Robinson här ikväll också, survivors hette det :)




torsdag 28 mars 2013

Påskägg på IKEA

Hejsan! Idag var jag och fixade social security number! Det var najs att få det fixat! Steg närmare att bli Amerikan för ett år då. Köpte ett gult påskägg idag för att jag gillar påsken så mycket och kände att jag bara var tvungen att köpa påskmust och påskägg med chokladägg på Ikea. Så nu har jag laddat upp inför påsken. Här kommer vi bara fira på söndag. Barn får leta påskägg på morgonen av Easterbunnyn. På kvällen ska jag kanske till en annan aupair och bada jacucci. Vi hörs!

måndag 25 mars 2013

American pancakes

Hejsan! Idag har jag varit med min familj och köpt en Mac book pro! Fick en ny ned svenska tangentbord för 8300 kr!! Helt otroligt :D sen gick vi in på hm jag, F och E. Var kul att se svenska affären här, har sett IKEA också, det var jättenajs!:D




söndag 17 mars 2013

Så sjukt nervös jag är nu..

Hejsan! Imorgon bär det ju av somsagt och jag kommer verkligen försöka sova hela natten, men man kommer nog vakna och tänka att man glömt något så klart! Så sista inlägget i Sverige 2013 nu då! Kram nu så skriver jag när jag har internet igen. <3

Morgon från helvetet!

Alltså himlar vad rädd jag vart på morgonen idag!! Jag gick ju dum som man är in på facebook dagen innan man ska fara och ser att det står att man ska ta med SEVIS....vilket jag inte ens visste om jag hade med mig!! Kollar i mina papper med panikångest och hittar inget SEVIS-papper... Så jag med inga pengar på mobilen, hade som tur var internet där jag befinner mig, mailade en annan tjej som ska fara imorrn och hon skickar ett papper jag aldrig har sett.. NU kom den riktiga hyperventilationen...för jag är 100 mil hemifrån vart det pappret i sånna fall skulle befinna sig. Sååå då mailar Julia mig på fejan samtidigt: hej!- Då säger jag att hon måste ringa mig NUU!!
     Hon ringer upp jag har gråten i halsen och berättar att jag inte har alla papper för att åka.....så nu är jag köörd! Pappa skulle fara hem och söka pappret åt mig och sen skicka med sas var det tänkt. cultural Care har inte heller öppet så jag kunde ringa dem en panikdag som denna.. så jag fortsätter prata med den andra au.pairen som far imorgon och då börjar jag lugna ner mig och läsa vad som egentligen står på mitt papper.          Hon skrev ner alla saker som stod på hennes och jag på min, då ser jag ju att trots olika papper har vi  samma information och allt...så vi har fått olika papper bara visade det sig, så nu förhoppningsvis ska allt gå enligt planerna imorgon. Sånt här händer när man stressar upp sig själv! God morgon!

torsdag 14 mars 2013

Ner-ner-nerviiigt

Imorgon far jag till Stockholm, bor hos en kompis från fredag-söndag. Det ska bli kul. Sen bor jag på Connect hotel söndag till måndag. Där jag kommer äta sista Svenska frukosten innan jag drar. Sedan tar jag direktbussen till Arlanda och möter upp dem andra au-pairerna som ska åka från Arlanda. Klockan 11.40 bär det av till London. Där kommer det nog vara mera au-pairer, från andra länder och så.

Jag har nästan inte packat några kläder, bara för dem fösta veckorna, men är nervös att jag tagit med för lite/för mycket. Men det mesta är typ presenter, medeciner och godis som kommer gå åt där. Alltså inte så mycket packat från Sverige som ska hem sen igen.

Kommer inte blogga för ens jag får internet när jag är i USA och det vet jag inte när det blir. Så ni vet det!

Kram :)

onsdag 13 mars 2013

Denna blogg kan du följa mig i USA

Jag kommer skriva och uppdatera på denhär bloggen för alla intresserade :)

På fredag morgon far jag till Stockholm och ska hänga lite med en kompis innan jag far vidare. Jag har sagt hej då till i stort sett "alla" (svårt att få ihop så man gör det, men har ändå haft tur och träffat väldigt många nu innan jag ska fara) förutom pappa och Kenn då. Eftersom dem lämnar mig på flygplatsen. Inatt är alltså näst sista natten hemma innan jag far till USA, allt börjar kännas så verkligt nu!!

Är vi lika?

Dekorerade min väska idag så alla ser att det är MIN :) Den är fylld med massa svenskt godis också, till en godispickninck med dem andra länderna och till den Svenska au-pairen som är hos min familj nu :)

Fick 40 dollar av Strömbäck och Hjorth-familjen utöver demhär 250 dollarna, Tack!! :D

Jajamän!

måndag 11 mars 2013

Packa packa packa



Idag är det 7 dagar kvar!! Jag börjar bli sjukt nervös och förväntansfull!! Jag har packat och fixat hela dagen och det känns jättespännande :) Jag hoppas inte mina presenter till familjen knosas ihop under resan, men jag ska göra mitt bästa för att dem ska vara så bevarade som möjligt när jag ger dem :)

Annars idag har inte hänt så mycket, gick en långpromenad och lagade storkok. Blev kyckling!
Imorgon kommer Kenn och då ska vi byta mobiler så han får mitt abonemang när jag är i USA. Kram!




Fick en allergisk reaktion när jag skulle packa idag, vet inte vad det berodde på..

söndag 10 mars 2013

Fullt upp!!

Hejsan! Jag har verkligen inte haft tid att blogga, jag har haft så mycket att tänka och göra. Jag har umgåtts med familjen, sagt Hej då till mamma och Julia för ett år och det kändes väldigt sorgligt att se dem åka iväg mot Umeå och veta att jag inte kommer träffa dem på väldiiiigt länge. Samtidigt som jag är spänd och förväntansfull för USA!

Jag har också passat på att träffa vänner och sagt Hej då till dem! Så nu börjar det kännas verkligt faktiskt. Jag har dock inte fattat det riktigt än tror jag!

Här är därför en summering av mina dagar i bilder..