Kategorier

tisdag 30 december 2014

Gott Nytt År !!!! ♡

Hejsan!!!

Vet inte än hur jag ska fira in det nya året än. Brukar alltid äta god mat och se på fyrverkerier!! Sen dyker det ju oftast upp något man vill göra. Ska i alla fall passa på och säga att det här året varit innehållsrikt som bara den. Allt som jag vart med om i år går liksom inte att sammanfatta i några få ord.

Det har vart fantastiskt på många sätt men också väldigt tungt. Fick ju bland annat säga farväl till min häst Topar som nu äter äpplen i himlen. Fantastiskt har varit att få dela Rickards framgångar i skyttet som värlsdmästare och hans benämning som årets Morjärvare. Jag har också fått en hel del nya vänner och framförallt for jag och hämtade en mycket saknad del av mitt liv sen Topar försvann. Resan till Stockholm, då jag hämtade min häst Frann från Frihamra.

Kära vänner ha ett bra år och ta hand om varandra. Ha det bäst 


måndag 29 december 2014

Åhhhh vad jag längtar!!!

Hejsan :)

Alltså jag längtar så sjukt mycket till jag ska sätta igång min häst igen!!!! Vet inte vad jag ska ta mig till x) Nu är det inte länge kvar. Han har vilat snart 3 månader och då är det dags att rida igen <3
Man kan liksom inte rida i ett från det man rider in sin häst utan man måste låta dem få bli småbebisar mellan gångerna och bara vara häst i hagen igen. Mycket för att inte trötta ut dem och tjata för mycket. Det gör dem bara less tillslut!

Såå bara låta han stå en månad till och sen köra igång igen :)



torsdag 25 december 2014

Islandshingstar

Hejsan 

Idag är det juldagen och man är fortfarande mätt efter julbordet igår haha!!  
Igår var jag på två ställen och firade jul med Rickard. Först var vi hos hans farmor och farfar i Morjärv och sedan for vi till Luleå hemma hos mig och dela ut lite klappar. Var mysigt!

Idag är Rickard och fiskar i kylan..✘) och jag har varit ute och fotat mina små ligisthästar i kylan. Var ju inte lättaste att fota dem när dem skulle busa i hagen och en temperatur på -27, men fick ihop några bilder i alla fall.  





















tisdag 23 december 2014

✩✩☆♡ Vill önska alla en riktigt GOD JUL ♡☆✩✩

Hejsan!  
Tänkte bara skriva lite kort här nu innan jul lite vad jag gjort. Igår så var jag och tog spruta och sen så köpte jag Jackson täckbyxor till stallet och fick en Jackson jacka av Rickard till julklapp. 
Den ska jag dock inte användas i stallet då jag har en suverän Mountain Horse Jacka redan. Utan jag tänkte ha den privat då den var superfin!!! 

 Här kommer några bilder 

21/12-14 Jag och Rickard var och fiskade i Svensbyn 

Från förra julen då jag och Topar gick ut och gick <3





fredag 19 december 2014

SNOW♥SNÖ♥SCHNEE

Hejhej!!!
Nu är äntligen snön här!!! Det snöar för fullt ute och nu kan det bli JUL   
Längtar så sjuuukt mycket till jag får rida på min fina häst nu när snön kom dessutom.. vet inte vad jag ska ta mig till snart x)
I jul ska jag typ ta det lugnt och förbereda mig inför skolan som snart börjar.

Önskar alla en riktigt God Jul 



söndag 14 december 2014

Sprutor i tre år

Hejsan!!!
Det är inte all som vet att jag är allergisk mot gräs och björk kanske. Inte så bra kombi om man har hästar kan man tänka och det kan jag säga att det är inte alltid lika lätt. Är tvungen att inte röra i höet med händerna och använda grep så fort jag ger hästarna mat. Kan få svårt att andas ibland och bli väldigt trött av och irriterad då kroppen töms på energi. Speciellt på våren!!! Då får jag vara inne dem värsta månaderna.. 


MEN jag har börjat ta sprutor (hyposensbehandling) och ska göra det tre år för då kan man bli nästan helt bra och slippa medeciner för hoppningsvis. Det är ett vaccin mot pollen och björk som jag ska ta först varje vecka och sen varje månad alltså i tre år. Tycker det känns värt det då man blir så mycket bättre och då jag älskar hästar och vill kunna vara som alla andra hästägare och människor på våren. Så ett skit bra tips till er som har allergier och vill bli av med de. 3 år går ju ändå fort och man gör ju det för resten av livet. Kram och god tredje advent!!!


torsdag 11 december 2014

ANTAGEN

Hejsan!
Igår vart jag bekräftad att jag blivit antagen på bygg och anläggning i Luleå två-årig utbildning :)
Känns grymt bra och nu så får man börja ställa om sig på att börja skola 19 januari istället :) Ska berätta mer någon annan dag vad det går ut på, nu tänkte jag sova :)





fredag 28 november 2014

vackra fredag ♡

Hejsan :)

Idag är det äntligen fredag. Veckan har varit bra men det är skönt med helg.
I helgen så ska jag rida på lördag förmiddag i Ersnäs. En kompis far snart till Nya Zeland några månader så vi ska rida ut några stycken 

På eftermiddagen tar jag buss till Morjärv för första julbordet på folkets hus. Det är middag för att utse Årets Morjärvare. Alltså alla nominerade och familjer och Morjärvare är där då. Rickard är nominerad för första gången och det är därför vi två ska gå imorgon eftermiddag <3 

På söndag så tänkte väll jag mest göra julfint hemma, det är ju första advent också så blir kanske lite fika med sen 

                                              Fránn Från Frihamra                                                       

Annars så händer inte så mycket på hästfronten just nu! Eftersom han bara är tre och ett halvt år än så måste jag ställa av han 3 månader i alla fall så han inte lessnar på något roligt som att rida  I vår tänkte jag sätta igång mer på riktigt så då hoppas jag ni följer min resa med Fránn! 


Uppfödaren ringde i veckan och frågade hur det gick. Var ju superkul att dem var intresserade att veta. Inte alla uppfödare som följer upp sina hästar när man har 30 hästar på gården redan, så berättade att det går jättebra och han är väldigt lättlärd och fin i lynnet trots att han är hingst. Jag hoppas att han fortsätter lyssna och koncentrera sig lika bra då han blir mer könsmogen också så han får behålla den fina utstrålning hingstar har, kan ju bli riktigt spännande sen på tävling 


Här kommer lite bilder från dagen och veckan som gått, man kan aldrig få för mycket hästbilder 







tisdag 4 november 2014

Praktik som snickare med pappa!

Hejsan!!

Jag praktiserar med pappa just nu för att lära mig om snickaryrket då jag tänkt börja plugga byggnadsingengör till våren. Grymt kul att vara med pappa och snickra faktiskt :)
Man lär sig otroligt mycket som jag kommer ha nytta av i framtiden.

Annars så hade jag en härlig vecka förra veckan med tårta och sådär :) Imorgon blir det först jobb/praktik och sen blir det lite bowling faktiskt!! så det blir kul :)

Har föresten köpt en ny telefon!! En iPhone 5S! Så mycket bättre än en 4an :)

Rickard och syster firade mig med bio och mat i helgen så det var mys <3




lördag 18 oktober 2014

Rida in islandshäst

Heej!!! Igår red jag för tredje gången på Frann och det gick superbra :) Han försöker göra det bästa hela tiden och jag ser så fram emot hans utveckling :) Någon dag ska jag summera allt jag tränat och vilka steg om det är någon som är intresserad, i alla fall så är det intressant att träna unghästar tycker jag och delar gärna med mig av tipsen som man själv kanske inte alltid tänker på och som man även kan träna på sin egen häst :) Man blir aldrig fullärd i den här sporten och det finns alltid saker jag kan förbättra och min häst kan tränas mer på! Det som gör det så himla kul! 

Jag tränar väldigt mycket från backen med alla hästar jag haft hemma. Det är inte borsta och lyfta hovar jag menar då utan löslongera och promenader är A och O tycker jag för att lära känna varandra och få en ömsesidig respekt till sin häst för att sedan kunna tryggt borsta och handskas med sin häst på rätt sätt. Ibland är hästen mycket klokare än mig, men jag ska försöka med små signaler visa och försöka kunna få hästen att tyda mitt språk och göra det jag vill och vad som är naturligt för hästen att förstå. 

Brukar tänka som såhär. Hästen speglar vad ja själv har problem med och vad jag är bra på vid tillfället jag är med min häst. Är jag stressad så kommer den att göra allt för att jag ska fokusera på här och nu med olika sätt beroende på häst och vad man gör. Allt kommer som tillbaka vad man själv är för typ av person och hästen ser och känner små små signaler som vi människor inte har en aning om och därför viktigt att man blir medveten om dem.

Kommer med mer saker framöver :) Kram !!!





fredag 29 augusti 2014

Hästuppdatering

Hejsan!!

Fránn har gått en kompis i hage. En annan islandshingst, Alfur född 2012.  Han har varit hos oss en vecka nu och ägs av Maria i Gällivare. Det roliga är att hon var och titta hur det såg ut hos oss innan hon bestämde sig för att ta hem hästen till oss och det första hon säger är att hon tycker han var lik sin häst, så hon frågade mig om föräldrarna till Fránn och då kom vi fram till att pappan till båda är Illingur fra Tóftum. Dem är alltså halvbröder och är dessutom väldigt lika!!! : )

Dem är då sjukt fina tillsammans och det är min äldre herre född 2011 som får bestämma där i hagen. Ibland så knosar dem in sig båda två i uthuset och kikar ut när man kommer. Gullighästarna : )









torsdag 7 augusti 2014

Frànn från Frihamra

Hejsan!!! Det har hänt mycket sen sist jag skrev. Jag har hämtat en islandshäst 3 år och hingst i Stockholm för en vecka sedan!!! Det gick jättebra och han är supergullig :) Jag ska rida in och tävla honom så min blogg kommer mest fokuseras på hästar och just Frànn nu. Det är en av mina absoluta bästa saker att göra är att rida en fin inriden islandshäst och utvecklas med den så man kan tävla och kanske vinna ;-)

Hans namn betyder drake på poetiskt språk. Färgen han har så förstår ni varför! Han är rödare än rödast man kan bli och har en tjock svans men lite avtuggad (av andra hästar) man än så länge!

Följ gärna mig och Fránn, vi vill bli det bästa vi kan bli tillsammans < 3 : )




söndag 25 maj 2014

Ny hårfärg i topparna OMBRE :)

Hejsan!! I veckorna har det gjorts lite varierande saker. Hälsade på Grans med mina gamla klasskompisar och vi hade jättekul :) I skrivande stund är jag i Umeå och har träffat kusinbarnet Valentin och firar mors dag i dag :)

Färgade ombre, ljus ombre i topparna så min naturliga hårfärg är i botten alltså.





Detta är resultatet, tycker det vart lite mer levande lixxom :)

söndag 20 april 2014

let's go ombre...maby!?

Hejsan :)
Jag har idag tänkt avslöja att jag vill färga mitt hår. Har ALDRIG färgat håret och u vill jag färga ombre. Dock så tar jag och fuskar. Jag färgar inte hårbotten utan tänkte köra ljusare toppar och färga ombre stile. Alltså min naturliga i hårbotten och ljust nere, tror det kan bli fint. Jag är extremt pedant med mitt hår och kommer inte färga grunden alltså, men får bäst av båda världar tänkte jag :)

Igår var jag med Emelie i Luleå. Det var fantastiskt väder och det har vart samma idag. Vi åt på Ban Thai och hade det grymt lugnt och trevligt :) Idag har jag fått mycket gjort hemma också så känns skönt. Gjorde en kyckling-kladdkaka. Ja alltså, en kladdkaka med en kyckling på :) Sen gjorde jag fläskfile med ädelost, champinjoner med kroketter. Glad Påsk önskar jag er nu :>