Kategorier

torsdag 29 mars 2012

Stolt

Alltså nu har jag lagt tid på skolan och verkligen gjort bort allt! Därför jag inte bloggat, haft fullt upp som NV:aren man är. Så i helgen så ska jag fira med att göra högskolprovet på lördag x) hehehe, nä men jag ska faktiskt vara med kompisarna på lördag kväll och ha skoj sen, så det är inte synd om mig alls.

Måste bara berätta att jag har haft min sista matematik genomgång på Grans. Kanske den sista för hela livet. Vem vet? Jag minns när jag satt i 1:an på första genomgången och tänkte att jag aldrig kommer bli klar och ta studenten och snart så är den här. Helt sjukt!!! xD

tisdag 27 mars 2012

skola

Alltså jag har inget liv just nu, skolan är toooo much just nu. Hoppas jag slipper detta under lovet i alla fall. Eller kanske kommer det mer uppgifter :( Aja, nu ska jag skicka in massa läxor och sånt! Wish me luckeliluckluck att internet inte dör innan det^^

lördag 24 mars 2012

4 ever and ever

Idag ska jag vara med bästaste bästaste Magda! Vi brukar alltid kunna hitta på nått roligt! :) Vi hinner dock inte vara så mycket med varandra så ofta när man bor på olika ställen om veckorna, men vi har desto roligare sen då verkligen hinner umgås. Vi har nu känt varandra väldigt länge och det var tack vare en kompis till oss båda vi började lära känna varandra. Ganska otroligt, är dessutom släkt också, har vi fått höra på senare tider :P

torsdag 22 mars 2012

Pilates

Har precis testat min nya matta och pilates-boll. Är en ny träningsform jag kommer använda mig av. Det var superlätt att bara rulla ut mattan, hitta en hemsida till olika övningar och sen bara köra igång. Hittade en superbra sida!! http://www.tranahemma.com/pilatesboll-ovningar/
Dem visade rörande bilder och beskrivningar. Det var också anvisningar hur länge man skulle vila och hur många upprepningar man skulle göra. Rekommenderas stark av mig :D


onsdag 21 mars 2012

Modetips till våren

Till våren kommer det vara färg färg och åter färg. Kanske lite mixat hur man vill och gillar. Sedan kommer det vara pastell och neon som gäller. Själv så tycker jag det känns lite uttjatat med neon, nu vill man ha något nytt och fräscht. Pastell älskar jag! Gillar när det blir lite "gulligare" färgskalor. Själv så gillar jag att blanda helfärgat istället för att tillta mönstrade kläder, så jag kommer nog gå på det.  Den gröna pastell-bikinin (Cubus) har jag inhandlat och min lillasyster köpte den rosa. Blir nog fint när man blir lite brunare.



Nu i vår ska man verkligen njuta av alla färger och ta för sig. Färger gör ju en gladare! Nu kanske fler på stan kommer köra på färg så alla blir små vandrande färgklickar och glada som attan. Kram!



Träna på sätt man gillar

Jag har länge trott att man måste träna med något tråkigt för att det skulle ge någonting. Tills jag kom på att man ska ju träna med något man tycker är roligt. Pga. 1: Man tränar oftare, 2: Bättre resultat, 3 : Man har roligt (tidvis, som all träning). Själv så gillar jag att simma. Så det brukar jag försöka göra 2 gånger i veckan. Längdskidor på vintern, varierar hur mycket, oftast några gånger i veckan. Jogga eller gå långpromenader på våren och sommaren. Det försöker jag göra varierat. Så en dag joggar jag och en annan dag så går jag. Brukar bli en hel del bad också när det är sommar.

tisdag 20 mars 2012

Fett gott!

Hejsan! Jag går som sagt på lchf och har ikväll ätit ägg och bacon med paprika och ruccola. Sedan tog jag lite turkisk yoghurt med blåbär efter simningen :) Smaskens! ^

måndag 19 mars 2012

Yummi

Hej! Jag har nu pluggat färdigt till kretsloppsprovet. Gick ju ganska okej i alla fall. Har varit och handlat lchf-varor, så jag klarar mig denna veckan. Sedan så lagade jag en jättegod wok med kryddbas och räkor. Var meningen att jag skulle göra broccoli-mos till det. Men har ingenting jag kan vispa med, så jag körde bara med kokad broccoli till. Sedan hade jag vitkol som "sallad". Det var i alla fall jätte gott. Hoppas det fortätter i den smakvägen.
<a href="http://www.bloglovin.com/blog/3450030/livet-enligt-anna-mi-svedjekrans?claim=gqjm8hdv26n">Följ min blogg med Bloglovin</a>

söndag 18 mars 2012

Lchf

Detta är mitt mål!
Ja, nu så ska jag börja med lchf. Alltså; low carb high fat. Detta ska jag använda tills jag fått en balans och känner att socker inte är lika beroendeframkallande. För socker är min största fiende. Är riktigt farligt att låta sockret smyga sig på. Undrar bara hur man ska lösa det på skolan, när det inte är lika fritt på vad man kan välja. Aja, jag får kämpa på. Kram!

lördag 17 mars 2012

du och jag pappa




Tjuvstartar med påskmust

Hejsan! Jag och pappa är ensamma i helgen, men syskonen och mamma kommer hem nästa helg. Nyss så åt vi plankstek, min absoluta favoriträtt. Var för att fira mig med mitt nytagna körkort.

fotofotofoto



Blev lite stelt, menmen ;)
Var nyss i staden och skulle fota mig till körkortet, men var såklart stängt..-.-´ Får göra det till veckan i stället. Gick ingen buss hem heller, så pappa skulle komma och hämta mig och på vägen hem så var det för lite batteri i bilen så vi var tvungen att bärgas av hem av en snäll människa. Jaja, sånt som händer. Tycker om denna dag i alla fall, för jag ska vara med en vän från grundskoletiden ikväll! :)

fredag 16 mars 2012

Lugnet som uppstår









Snart kommer fåglarna! Det brukar varje vår vara fågelpassage över mig, där jag bor. Dem stannar några veckor för att äta upp sig. Lova att jag ska fota så mycket som möjligt när dem kommer! Alltid lika fantastiskt att se svanarna flyga precis ovanför i en V-formation :) Nyss var jag ute och fotade runt det som kändes rätt. Skönt att få komma ut. Körde direkt till affären när jag kom hem för att testa mina körkorts-skills :) Gick ju bra det =) Dock så följde pappa med, så jag längtar tills man sitter där ensam, bara få känna att man kör självständigt, måste vara det härligaste efter man tagit körkort ^^)

Beautiful day


Disney-tröja, disneynörd som man är :)

Byxor från Gina

  
God morgon alla glada! Idag är det fredag, vilket betyder att jag får komma hem och köra bil ensam för första gången i mitt liv! Först ska jag till skolan och sedan ta bussen hem, efter det ska jag köra biiiiil! :D

torsdag 15 mars 2012

Vad ska jag tolka detta som?!

Mimis resultat - Allvetare.se 

Gjorde detta test för skojs skull. Så min hjärna är som en 24:årings, ganska bra juh! :P

Idrott baby

Hejsan! Nu har vi precis haft idrott, där vi spelade vollyboll. Det var superkul =) Nu sitter jag och mina fina kompisar i datasalen och är på Facebook och allmänt tar vara på rasten som snart är slut! Kram på er :)

onsdag 14 mars 2012

Friheten är när man på körtkortet bär

Hejsan!!! Så jävla lycklig jag är! Har nämligen tagit körkortet ;D Så sjukt efterlängtat det har varit. Jag trodde hela mitt liv att man typ skulle hinna dö eller något innan körkortet, så nu när man har det känns det overkligt!!! Uppkörningen var inte heller nära hur en vanlig uppkörning skulle vara. Utan såklart när jag är inblandad så ska allt bli JÄTTEDRAMATISKT! Eftersom det skedde en krock under min uppkörning?! Alltså hur fasen lyckas man ta körkortet och krocka under samma gång?! Jo, det var inte mitt fel. Den andra personen som körde bilen var den som framkallade krocken och varken jag eller uppkörningskillen hade inte kunnat göra något åt saken. Så han sa att eftersom han inte heller hann ingripa på något annat sätt en mig, så förklarade han att det var det helt enkelt så att personer i trafiken kan göra dumma saker och att det inte är ens eget fel. Så...nu har jag körkortet efter denna, minst sagt speciella dag! Föresten så är det Albert Einsteins och pi:ets (ni vet i matten) födelsedag idag, gör den lite extra speciell också! :)

Godmorgon kära vänner

Hoppas alla sovit gott, jag vaknade 1 timma före klockan skulle ringa. Händer då och då. Jag går nämligen och lägger mig rätt tidigt på kvällarna för jag blir så himla trött annars. Jag är typ som en pensionär eller nått. Jag älskar också att gå ut det första jag gör på morgon. Dock så gör jag det bara när jag är hemma. Alltså inte i min lägenhet, utan hemma hemma. Där man är helt fri.

Nu ser jag på Vakna! med the Voice. Skönt att bara sitta och äta frukost och sen kolla på tv:n ^^) ha en trevlig dag!

tisdag 13 mars 2012

be hairy

Detta nu som går på twitter och facebook om hår under armarna, tycker jag man nu får se på riktigt hur vi Svenskar egentligen ligger till i jämställdhet. Nu mobbar man kvinnorna som lägger upp på facebook deras håriga armhålor. Man får se att det fortfarande finns tydliga skillnader mellan  hur man behandlar män och kvinnor även här i Sverige, lätt att folk glömmer att vi inte är jämställda heller... Varför kan inte en tjej få ha hår under armarna för? Man ska väl få vara den man vill? Fan alltså vad jag hatar när kvinnor kränks, samma som jag tycker att män inte ska bli det. Varför varför varför?! Tack och god natt!

Outfit



 Jeansen från Cubus, Skinnjacka från Dea Axelsson och Linne från HM.


Idag så har jag inte gjort så mycket mer än varit i skolan, där blev jag lite lycklig över min nya skinnjacka, kunde ha den på skolan utan problem eftersom jag först trodde den skulle bli för varm innomhus, men icke det. Alla borde ha en skinnjacka som ett basplagg i garderoben. Helst en som sitter riktigt bra också :) Imorgon ska jag köra upp, är sjukt nervös! Hade bra hejs! 

söndag 11 mars 2012

Imorgon börjar allvaret

God dag, idag har jag inte gjort speciellt mycket. Somnade faktiskt på eftermiddagen för att jag blev supertrött. Sov två timmar, tillhör inte vanligheten. Mamma trodde det berodde på lågtrycket som kom för hon blev också trött och sov samtidigt som mig, wierd. Senare på dagen packade jag till skolan som börjar om imorgon. Har inte varit där p.g.a. praktiken och lovet. Jag bor i lägenhet på vardagen när jag går i skolan eftersom skolan inte är på samma ort som jag bor, därför gäller det att tamed sig allt man vill ha under veckan. Har inte varit på skolan på 4 veckor så känns jätteskumt att komma tillbaka, men ändå kul och träffa mina kompisar som jag inte träffat sen dess.


Måste bara berätta en rolig grej som hände igårkväll!


Taget från min facebookprofil:
Vi ser på melodifestivalen där en person från ett spansktalande land heter "Carbonara" i efternamn. Då säger mamma "att det är ju samma som att jag skulle heta Älgstek i efternamn"...hahahaha det tyckte jag var askul!
 
Detta är mitt schema denna vecka, vi får nya varje vecka.
 

lördag 10 mars 2012

fart och fläkt






Mamma solade ute när jag kom hem :)
Nu är jag precis hemkommen efter ridturen. Det gick bra :) Topar var så himla fin. Jag älskar honom så mycket. Det är den bästa killen jag vet ^^) Idag så är det final i melodifestivalen. Jag tror stenhårt att Euphoria med Loreen kommer ta hem det. Tror till och med det kommer gå bra för den i Eurovision senare. Inte så vanligt att jag tror det, men den låten är fierce! :D

It´s the small things that make you happy













Idag när jag vaknade drog jag upp rullgardinen och möttes av en sol. Lyckan som uppstår då. Jag går ut till hästarna och dem var superlyckliga av våren som är på väg. Själv så var jag likadan. Så idag så har vi grillat ute. Första i år. Alltid lika härligt att få grilla ute igen! Snart ska jag gå ut till hästen och ta en en liten ridtur.